Ревю на La Sportiva Ultra Raptor

Тази обувка е изработена от много трайна мрежа и синтетична кожа в горната си част, съчетана с карбонов стабилизатор на петата.

Oтпред имаме много гъвкава система за връзване, която предотвратява влизане на камъчета в обувката. Също така имам груб, но изключително ефективен щит за камъни и скали, който пази пръстите ви от всичко, което можем да ритнете или да ви ритне по горските пътеки- хаха

Вътрешната част на обувката е супер мека и удобна, същевременно изключително дишаща.
Стелката е Ortholight, 5 mm, допринасяйки за допълнително омекотяване на всяка стъпка, която правите.

Междинната подметка е направена от Специален EVA материал, който се отличава от обикновения с висока степен на омекотяване и по-добра еластичност на материалите, което я прави подходяща за ултра маратони.

Подметката e FriXion XF(зеления цвят), а именно най-лепкавата от всички каучукови смеси подметки на La Sportiva, екипирана с иновативната система Impact Brake system, която според La Sportiva абсорбира натоварването при спускане и изкачване с цели 20%, за разлика от останалите видове подметки.

Теглото e 395 грама за 43 номер обувки(моите), което се усеща доста тежичко особено след 35 км по горските пътеки.
Въпреки, че се водят като едни от най-широките модели на La Sportiva за планинско бягане, за хора с по-широки стъпала, като мен, може да се усещат леко тесни около пръстите след около 10-15тия километър.

От друга страна, подметката държи изключително добре на сух и песъчлив терен, дори на сняг и лед се представя на много високо ниво.