Христо Иванов – Защо започнах да бягам трейл на 51 години

Казвам се Христо Иванов и започнах да бягам редовно от Юли 2017г.

Бягам обикновено три пъти седмично, като предпочитам това да става сред природата, а не във фитнеса на пътечка или на стадиона.

Сутрин, преди работа дистанциите са по 5-6 км ,а през уикенда обикновено в Събота бягам вече по 18-20 км и повече в планината над Сливен.

Причините да го направя са няколко:

Първата е, че исках да подобря формата си защото, ако сега не го бях направил на 51 годишна възраст след  десет години меко казано щеше да е късно, ако не и невъзможно.

Бягането за удоволствие е супер здравословно и яко занимание, което ти позволява да останеш  сам със себе си  без телефон, телевизия и социални мрежи. Енергията, която ми дава природата е незаменима и ми помага да се заредя за следващия ден, като се чувствам  здрав и успешен.

Второто нещо, което ме провокира беше атмосферата на която бях свидетел на трейл състезанието Трявна Ултра  Юли 2017. Силно впечатление ми направи позитивната eнергия, която излъчваше всеки един от участниците, организаторите, местните хора, както и прекрасната природа .

Сина ни Даниел, участваше там за първи път в трейл състезание на 73 км  дистанция, като със съпругата ми Дияна бяхме с него два незабравими за всички ни дни.

Радвам се, че бяхме съпричастни с първия му трейл ултра, вълнувахме се, как ще премине такава дълга дистанция, каквато не беше бягал преди това, и сме изключително горди с него, че се представи много добре.

Сега  той продължава да увеличава предизвикателствата пред себе си, което е супер мотивиращо за него и  допълнителен стимул за мен ежедневно.

Изключително добре в Трявна Ултра 2017– на Първо място в дистанцията, се представи и приятеля му Станимир Димитров, с който са заедно от деца и сега продължават заедно да участват в състезания, като съвсем скоро преди седмица основаха сайта trailrunners.bg.

Искрено им желая успех в осъществяването на благородната им идея, да създадат сайт за хора интересуващи се от трейл бягането, съдържащ в концентриран вид и достъпен на клик разстояние начин, ценна за ежедневието на бегача информация.

Примера на големите бегачи като Скот Юрек и Дийн Карнасис показва, че веднъж започнеш ли да бягаш трябва да го правиш докато си жив или поне, докато ти доставя удоволствие.

През Октомври 2017 за пръв път участвах на 10 км дистанция на Маратон София, като тази година съм се регистрирал за участие в Търново Ултра 25 км на 15 Април, подготвям се  да  участвам в Трявна Ултра 23км през Юли  и отново на Маратон София през Октомври, но на 42 км дистанция.

Христо Иванов на 51 години от Сливен